Ik heb een uitnodiging gekregen om een presentatie te komen geven op het eerste WordCamp evenement in Nederland, op 31 oktober 2009 bij Seats2Meet in Utrecht.

Ik zal een zeer praktisch voorbeeld laten zien van de integratie tussen WordPress en OpenX. OpenX is een zogenaamde ad server. Meer informatie over OpenX is te vinden op mijn blog. OpenX is gratis open source software, net als WordPress, te downloaden op www.openx.org.

Op (grotere) websites met een diversiteit aan onderwerpen kan het interessant zijn om adverteerders in staat te stellen om alleen te adverteren bij de onderwerpen die passen bij hun product of dienst. Door bij elke blog-post de category in te vullen is dit mogelijk. In mijn presentatie zal ik laten zien hoe de categorie van de posts kunnen worden doorgegeven naar de ad server, en hoe vervolgens in de ad server de advertenties kunnen worden voorzien van de benodigde ‘targeting’ om ervoor te zorgen dat ze alleen bij de juiste onderwerpen worden vertoond.

Door adverteerders op deze manier te helpen om alleen te adverteren bij relevante blog-posts zijn er meerdere voordelen:

  • de adverteerder kan gerichter adverteren, en de advertentiebestedingen komen dus beter tot hun recht, met een hogere return on investment
  • tegelijkertijd is het voor de uitgever makkelijker om de advertentieruimte te verkopen
  • bezoekers van de site zien veel relevantere advertenties

Niveau van mijn presentatie: WordPress beginner met een beetje ervaring in het aanpassen van themes (of belangstelling om dit te leren)

Op hun site vind je meer informatie over WordCamp NL 2009 en een aanmeldingsformulier. Er zijn maar 200 plaatsen en de inschrijvingen stromen binnen, dus snelheid is geboden!