Mozy maakt het eenvoudig om een backup van de bestanden op uw computer te maken.

De meeste mensen die geen backups van hun computerbestanden maken geven daarvoor als reden: “ik was het vergeten”. Dat is heel begrijpelijk, maar ook jammer, omdat er gratis producten zijn die iedereen in staat stellen om regelmatig een goeie backup te maken.

Een van die producten heet Mozy. Het is een programma dat u installeert op uw computer, en daarna kunt u het letterlijk vergeten. Mozy maakt namelijk automatisch een paar keer per dag een backup. De backups worden opgeslagen op de servers van Mozy, op het internet. Dus als uw computer of laptop wordt gestolen of kapot gaat, dan zijn uw gegevens veilig opgeslagen, klaar om teruggezet te worden zodra u weer een werkende computer heeft.

Ik heb Mozy nu een paar maanden in gebruik, en ik ben er zeer tevreden over. Twee maal per dag maakt de software een backup van alle mapjes waarvan ik heb aangegeven dat ze belangrijk zijn, inclusief alle nieuwe bestanden en mapjes die ik gemaakt heb sinds de vorige backup. Niet alleen is de software gratis, u krijgt ook nog gratis 2 Gigabyte aan opslagruimte op de servers van Mozy.

Maar wacht, het is zelfs nog fraaier: Als u deze link gebruikt om zich aan te melden, de software te installeren en uw eerste backup te maken, dan krijgt u zelfs 256 Megabytes opslagruimte extra, helemaal gratis. Klik gewoon even op de link en dan op de grote “2 GB Backup Free” knop onderaan het scherm.

Ik kan Mozy aanbevelen voor uw computerbackups. Het is echt zo eenvoudig als de Engelse kreet “set it and forget it”. Het programma en de site zijn in het Engels, maar het wijst zich allemaal vrij makkelijk. Probeer het gerust eens uit!